Reikės:

 

maišelio sultenių ar kitų mėgstamų salotų lapų

250 g vyšninių pomidorų

2 nedidelių arba 1 didelio prinokusio avokado

1 šaukštelio mėgstamo aliejaus

2 šaukštų balzaminio acto

1 kupino šaukštelio medaus

druskos, juodųjų pipirų

kelių svogūnų laiškų (užteks ir vieno, jei didesnis)

 

  1. Nuplaukite salotų lapus. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau ir dėkite į dubenį su salotų lapais.
  2. Avokadus perpjaukite pusiau ir, pasukę puseles į priešingas puses, atskirkite. Išimkite kaulą ir avokadą arbatiniu šaukšteliu išskaptuokite į salotų dubenį nedideliais gabaliukais.
  3. Susmulkinkite svogūno laišką ir taip pat berkite į dubenį su salotomis. Pagardinkite druska ir pipirais bei lengvai pamaišykite.
  4. Nedideliame dubenėlyje gerai išmaišykite aliejų, medų ir actą. Pilkite padažą ant salotų ir jas permaišykite.