Pagrindui reikės:

 

3 stiklinių miltų

1 stiklinės šilto vandens

1 pakelio sausų mielių

2 šaukštų alyvuogių (arba kitokio) aliejaus

1 šaukštelio cukraus

1 šaukštelio druskos

 

Įdarui reikės:

 

2 pakelių po 400 g šaldytų špinatų (galima ir šviežių apie 1 kg)

250-300 g fetos sūrio

2 skiltelių česnako

2 kiaušinių

1-2 vidutinio dydžio svogūnų

 

Pagrindo gamyba:

  1. Visas pagrindo sudedamąsias dalis sudėkite į didelį indą ir išmaišykite, išminkykite. Galima ir šiek tiek pakildinti tešlą.
  2. Iškočiokite du lakštus („blynus“). Iš vieno suformuokite pyrago indą (pagrindą), o kitas lakštas bus pyrago dangtis.

Įdaro gamyba:

  1. Špinatus atšildykite ir nusunkite juose esantį vandenį.
  2. Sūrį ir česnaką susmulkinkite.
    Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite, pabaigoje sumeskite česnakus.
  3. Išplakite kiaušinius.
  4. Tada į indą sumeskite sūrį, špinatus, svogūnus ir česnakus. Užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį jo pasilikite viršui patepti), išmaišykite ir suverskite į iš tešlos pagamintą formą.
  5. Uždenkite pyragą kitu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinių plakiniu.
  6. Pyrago viršų prapjaukite, kad „kvėpuotų“ bekepdamas.

 

Kiškite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių apie 40-45 min.  Kai viršus pasidaro gelsvai rudas – čiupkite lauk ir skanaukite.