Perlinių kruopų rizotas su grybais

Reikės:

 

2 stiklinių perlinių kruopų

1 morkos

1 vidutinio dydžio svogūno

1 skiltelės česnako

saujelės džiovintų ar šviežių grybų

1-1,5 l daržovių sultinio

gabalėlio kieto ar padžiūvusio fermentinio sūrio

alyvuogių aliejaus kepimui

sviesto gabalėlio kepimui

ryšulėlio petražolių

  1. Į keptuvę šliūkštelime alyvuogių aliejaus, įdedame gabalėlį sviesto.
  2. Nulupame svogūno galvą, ją smulkiai supjaustome ir suberiame į įkaitusią keptuvę.
  3. Kol svogūnas kepa, nusilupame skiltelę česnako, ją smulkiai sukapojame ir sumetame į kepančius svogūnus.
  4. Nulupame ir morką, supjaustome kubeliais ir taip pat suberiame į keptuvę. Patroškiname apie 10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Džiovintus grybus užpilame šiltu sultiniu ir leidžiame jiems pabrinkti. Vėliau grybus su sultiniu supilame į keptuvę su morkomis, svogūnais ir česnakais.
  6. Prieš gaminant perlines kruopas geriausia užplikyti dvigubu kiekiu verdančio vandens, pavirti 5 minutes ir išjungus ugnį palikti išbrinkti. Galima kruopų iš anksto ir neruošti, o naudoti sausas – tada teks ilgiau troškinti – apie 45-60 min.
  7. Pilame dalį kruopų į keptuvę, užpilame keliais šaukštais sultinio ir maišome. Leidžiame kruopoms sugerti sultinį. Tada vėl dedame dalį kruopų, užpilame sultiniu ir leidžiame jam susigerti. Taip sudedame visas pasiruoštas kruopas. Jei pritrūkstate sultinio – galima užpilti verdančiu vandeniu.
  8. Troškiname vis pamaišydami, kad risotto neprisviltų.
  9. Pabaigoje paskaniname smulkiai sukapotomis petražolėmis ir įbėrę tarkuoto sūrio išmaišome.