Reikės:

 

2 saujų salotų lapų

120 g ožkų sūrio

3 figų (galima daugiau)

saujos pistacijų (išsigliaudykite, jei nerandate gliaudytų)

2 šaukštų citrinos sulčių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 mažučio šaukštelio medaus

 

Salotų lapus pasirenkame kokius norime.Tai va, salotų rinkinys ir padažas labai paprastas: medus, citrina ir alyvuogių aliejus.

Ožkos sūrį naudojam tą, kur minkštas, bet galite imti ir kietą kaip malka. Jei norite, iš viso nedarykite tų rutuliukų, bet išlukštentų pistacijų paieškoti verta.

 

Gausis 2 porcijos.

 

  1. Figas supjaustom – ketvirčiuojam.
  2. Salotų lapus nuplaunam, nusausinam labai gerai.
  3. Pistacijas susmulkinam peiliu.
  4. Griebiam šaukšteliu ožkos sūrį, formuojam rutuliuką, pavoliojam jį riešutuose.
  5. Gaminame padažą – citrinos sultyse ištirpdom medų, supilam aliejų, pamaišom.
  6. Dedam į lėkštę salotų lapus, ant viršaus rutuliukus ir figą supjaustytą. Pašlakstom padažu.