Reikės:

 

1 stiklinės nevirtų grikių

4–6 morkų

1 šaukšto kmynų

alyvuogių aliejaus

druskos

1 agurko

6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

ryšulėlio petražolių ir krapų

 

Užpilui:

citrinų sulčių

alyvuogių aliejaus

 

Gaminame:

  1. Morkas nuskutame, supjaustome šiaudeliais, pabarstome kmynais, druska, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir rankomis apvoliojame, kad vienodai apkibtų prieskoniais.
  2. Morkas paskleidžiame ant skardos ir pašauname į 200 laipsnių orkaite 20–30 minučių.
  3. Grikius išverdame pasūdytame vandenyje. Verdame apie 15 min. Neperverdame. Išvirtus grikius perliejame vėsiu vandeniu.
  4. Supjaustome iš aliejaus išimtus saulėje džiovintus pomidorus.
  5. Į salotų lėkštę beriame grikius, šalia guldome orkaitėje keptas morkas, taip pat ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus.
  6. Kubeliais susmulkiname agurką ir beriame prie grikių.
  7. Susmulkiname petražoles ir krapus, suberiame ant paruoštų salotų.
  8. Išspaudžiame pusės citrinos sultis, jas pasūdome ir pamaišome, kad ištirptų. Tada pilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir užpilą gerai sumaišome. Užpilu gausiai pagardiname.