Reikės:

 

2 didelių burokėlių

2 didesnių morkų

pusės stiklinės nevirtų bolivinių balandų kruopų (jei neturite, galite nedėti)

saujelės migdolų riešutų

100 – 200 g fetos sūrio

pagal skonį daržovėms pamarinuoti:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštų citrinos sulčių

¼ šaukštelio jūros druskos

¼ šaukštelio juodųjų pipirų

 

Užpilui reikės:

 

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio medaus

2 šaukštų citrinos sulčių ar obuolių acto

¼ šaukštelio jūros druskos

¼ šaukštelio juodųjų pipirų

 

  1. Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais į atskirus dubenis.
  2.  Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite jūros druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti apie 15-20 minučių, kol ruošite salotas.
  3. Užvirkite dvigubą kiekį vandens, suberkite kruopas ir virkite jas 10-15 minučių, kol atsiskirs jų „aureolės”. Palikite atvėsti.
  4. Tuščioje, gerai įkaitintoje keptuvėje lengvai paskrudinkite migdolus, kol paruduos. O kai šie atvės, šiek tiek pasmulkinkite peiliu.
  5. Sumaišykite užpilą: citrinų sultyse ištirpinkite medų, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
  6. Suverskite išvirtas bolivinių balandų kruopas į erdvų salotų dubenį, suberkite pakepintus migdolus ir sumaišykite su kruopomis.
  7. Tada daržovių eilė –  sudėkite morkas ir burokėlius, užpilkite paruoštu padažu ir viską sumaišykite.
  8. Pabaigoje sudėkite kubeliais pjaustytą fetos sūrį.